Subscribe:

duminică, 4 decembrie 2011

Cadouri sanatoase de Sarbatori

        
Luna cadourilor a inceput. Mos Niculae, Craciunul sunt sarbatori de iarna care aduc cu ele nu doar petreceri, mese in familie ci si goana dupa cadouri. Puse in cizmute, sub bradul de Craciun, oferite personal, prin curier sau posta, cadourile iti pot da mari batai de cap. Ce sa alegi, ce sa oferi pentru a fi pe gustul celui care va primi cadoul?

Cred ca unele dintre cele inspirate cadouri de sarbatori sunt cele care iti rasfata sanatatea si frumusetea. Insa nici aici lucrurile nu se simplifica prea mult. Si asta pentru ca oferta produselor si a serviciilor medicale si de infrumusetare este bogata si diversa. Adaptat insa propriului buget si dorintelor celuilalt, cadoul incepe sa prinda deja un contur. Si pentru ca alegerea sa fie ceva mai usoara, iti ofer cateva sugestii. Cadouri pentru sanatate si frumusete oferite de sarbatori, despre asta vom vorbi astazi.

Dulciurile, cadoul preferat al copiilor
Cele mai asteptate cadouri cand vine vorba de copii sunt, fireste, dulciurile. Daca alegi sa pui in cizmulte sau sub bradul de Craciun un astfel de cadou, mare atentie la ce oferi. Prefera dulciurile facute in casa in locul celor cumparate, prefera-le pe cele despre a caror provenienta, mod de preparare, ingrediente cunosti. Prefera calitatea in locul cantitatii. Inspirata in materie de dulciuri ar fi si alegerea bio: bomboane si acadele bio, praline, ciocolata bio, crème bio de cacao, cafea, arahide, vanilie si lista nu se opreste aici.

Fructe proaspete, fructe uscate, oleaginoase, cadoul plin de vitamine 
Un cos cu fructe poate fi si el un cadou sanatos pentru sarbatorile de iarna. Si pentru ca estetica isi are importanta sa, le poti cumpara deja frumos aranjate sau le poti da chiar tu forma dorita (pe marimi, culori, preferinte personale, forme). Fructele uscate si oleaginoasele sunt de asemenea un cadou dulce si sanatos cu care nu vei da gres. Si asta datorita continutului bogat de vitamine, acizi grasi polinesaturati si micronutrienti. Gustul lor bun te va ajuta sa le consumi la micul dejun dar si in salate sau la prepararea unor mancaruri. Fructele uscate si oleaginoasele sunt recomandate cu atat mai mult in timpul iernii cand oferta de fructe proaspete este mai saraca. Incearca, asadar, stafide, curmale, prune, caise uscate dar si nuci, migdale, fistic, alune, arahide. Atentie insa, nu confunda fructele uscate cu cele confiate. Daca primele sunt indicate a fi consumate in aceasta perioada, cele din urma necesita moderatie si asta din cauza concentratiei lor foarte mari de zahar.

Dvd-uri, rachete de tenis, role, costum de fitness, cadoul care te trimite la sport
Mosul poate fi darnic si poate aduce celor care isi doresc sa fie sanatosi si intr-o forma cat mai buna dvd-uri cu exercitii aerobice, Pilates sau Taebo, o minge speciala pentru gimnastica, un costum pentru sala de fitness, rachete de tenis, o pereche de role si cadourile pot continua in functie de buget (o bicicleta, un costum de ski).

Un abonament la sala de gimnastica sau de frumusete, cadoul miscarii fizice si al frumusetii
Cadoul de sarbatori poate fi insa ceva mai complex. Poti oferi un abonament la o sala de gimnastica sau la un cabinet de frumusete. Astfel, vei fi sigur ca oferi un tratament profesionist, adaptat cerintelor si necesitatilor celui care va beneficia de el.

Un set complet de analize medicale, cadoul mai dureros dar extrem de folositor
Poate mai putin placut la prima vedere, insa extrem de folositor, se poate dovedi a fi si un set complet de analize medicale. Da, suna a intepaturi de ace, doctori si alte lucruri nu tocmai frumoase insa esentiale pentru prevenirea si tratarea diverselor afectiuni.

Seturi de cosmetice, parfumuri, cadoul intimitatii
Nu puteam sa inchei sugestiile pentru cadourile de sarbatori fara a aminti seturile de cosmetice si parfumuri atat de dragi si folositoare doamnelor si domnisoarelor. Personal, sunt adepta unor astfel de cadouri doar in cazurile mai speciale. Fie esti foarte apropiat/a respectivei doamne/domnisoare, fie ii cunosti foarte bine gusturile (chiar si aici, nu este cazul sa inaintam in cadouri mult prea intime).
   
Tu ce cadouri pentru sanatate si frumusete alegi de sarbatori?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu