Subscribe:

marți, 17 ianuarie 2012

Sfaturi pentru durerile de cap


De cele mai multe ori, durerile de cap sunt cauzate de stres, oboseala, teama. Nu exista motive care sa ne faca sa ne ingrijoram. Exista insa motive pentru a lua masuri impotriva lor.

Si pentru ca masurile care nu implica medicamentele sunt cele mai cautate, iata ce iti propun:

Intinde-te confortabil in pat, sau, daca esti la birou, asigura-ti o pozitie lejera. Sprijina capul, inchide ochii. Incearca sa te eliberezi de ganduri. Du-ti energia din zona capului inspre zona picioarelor. Pentru a intelege lucrul asta, trebuie sa iti spun ca o stare tensionata, stresul, nervozitatea, produc o distribuire inegala a energiei, astfel ca o mare parte din aceasta se va afla chiar in zona capului provocand dureri. Vizualizeaza un soare de culoare portocalie in mijlocul talpii. In felul acesta vei cobori energia. Exerseaza acest joc cateva minute pana vei simti o eliberare la nivelul capului.

Masajul talpilor dar si al palmelor si urechilor va fi nu doar relaxant cat si un bun remediu contra durerilor de cap.

Bea ceai. Pentru durerile de cap, cele mai recomandate sunt ceaiurile de sunatoare, busuioc, menta, hamei,  pin, paducel, tei, verbina, talpa gastei, urzica, ciubotica cucului. Ele ajuta nu doar la calmarea durerilor de cap cat si la o echilibrare nervoasa, dandu-ti o stare de calm si asigurandu-ti seara un somn odihnitor.

Evita sa stai in temperaturi prea ridicate sau prea scazute, activitatea vasomotorie fiind accelarata in aceste situatii.

Adopta un regim alimentar care sa previna si combata astfel de episoade. Prefera fructele, legumele, cerealele, evitand cafeaua, tutunul, alcoolul, bauturile acidulate, alimentele fermentate, dulciurile.

Poti incerca sa bei suc proaspat de cartofi sau de coacaze negre sau ceai preparat dintr-o lingurita de patlagina oparita intr-o cana de apa.

Aplicarea pe frunte de felii crude de cartofi, sau in zona tamplelor a unor felii de ceapa sau coaja rasa de la o lamaie poate de asemenea calma durerile de cap.

Tu cum tratezi durerile de cap?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu