Subscribe:

luni, 5 decembrie 2011

Cum sa scapi de burtica pana de Sarbatori


Preocupa doamnele, preocupa insa si domnii. Ceva mai mult atunci cand vine vorba de iesit la plaja sau de incaput in straie de sarbatoare. Aparuta din diverse motive, intretinuta din tot atatea, facuta sa dispara mai greu. Vorbim despre burtica. Iti pare cunoscut, asa-i?

Suna urat, mai ales acum, cand se apropie sarbatorile de iarna si ne dorim sa fim mai frumosi, mai stralucitori, mai slabuti, mai trasi ca prin inel decat in restul anului.

Nu burtica = nu balonare
Daca balonarea se face vinovata pentru burtica ta, scoate din alimentatie bauturile carbogazoase, alcoolul si cafeaua, evita alimentele care fermenteaza, carbohidratii din faina alba, sarea, diminueaza consumul de lactate (mai putin recomandate sunt lactatele din lapte integral si branzeturile grase, in locul lor poti incerca cascaval si iaurt) dar si de alte alimente precum ciocolata, dulceata, gemul, mierea. Consuma in schimb legume (salata verde, mararul, anghinarea, sparanghelul se afla pe primele locuri, evita insa varza, broccoli, conopida, ceapa dar si legumele preparate), fructe (servite cu 30 de minute inaintea mesei), cereale, carne de pasare si carne rosie. Ajuta-te in plus cu ceaiuri de anghinare, marar, fenicul, cimbru, coriandru, busuioc, salvie, musetel.

Solutia pentru a scapa de burtica include doua mari cerinte: dieta si sportul. Trebuie sa stii ce si cum sa mananci si, in plus, trebuie sa respecti un program care sa includa miscarea fizica.

Nu burtica = dieta+sport
Mesele regulate (la maxim 4 ore trebuie sa mananci), la ore fixe, cu un continut deloc ridicat de calorii trebuie sa iti intre in obisnuinta. Daca te vei infometa, daca vei sari peste unele mese, nu vei reusi sa dai jos abdomenul. Un orar bine organizat si respectat este mai degraba solutia pentru un abdomen plat. Alimentele trebuie bine mestecate, masa nu trebuie servita pe fuga. Nu uita de hidratare (apa, ceaiuri fara zahar, sucuri de fructe sau legume, nu bauturi carbogazoase, cafea, alcool), limiteaza insa consumul de apa in timpul mesei. O plimbare usoara dupa mese este de asemenea recomandata.
Pentru un abdomen plat, include in alimentatia ta nucile, migdalele, semintele de in, merele, ananasul, capsunile, fructele de padure, legumele verzi, lactatele degresate, carnea slaba, pestele, ouale fierte, uleiul de masline, fasolea uscata, fulgii de ovaz si painea integrala.
Ai grija la ce mananci dupa ora 18. Digestia se realizeaza mai greu dupa aceasta ora.

In ceea ce priveste miscare fizica, trebuie sa stii faptul ca abdomenele nu iti asigura un abdomen plat, nu te ajuta sa dai jos burtica. Retine: pentru a da jos burtica ai nevoie de exercitii cardio. Si asta pentru ca vorbim de un depozit de energie. Cardio sunt exercitiile care au o durata mai lunga, o intensitate medie si presupun un efort ciclic. Ai de ales intre: banda, stepper, saritura cu coarda, jogging, bicicleta, vaslit, dans, schiat, inot, aerobic. Minim 20 de minute, de trei-patru ori pe saptamana.

Nu burtica = odihna, relaxare
Pentru ca una dintre cauzele pentru care ai burtica poate fi si stresul, incearca sa te odihnesti atat cat simti ca ai nevoie, plimba-te in aer liber, fa exerctii de relaxare si consuma alimente bogate in magneziu. Alimentele cu un continut bogat de omega 3, nucile, semintele de in, somonul si soia nu trebuie sa lipseasca din dieta celor care au burtica in partea de jos a abdomenului desi mananca sanatos si fac sport.

Tu cum iti pregatesti abdomenul pentru sarbatori?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu