Subscribe:

miercuri, 28 decembrie 2011

Cum sa fii frumoasa de Revelion (I)


Multe doamne cunosc scenariul care se repeta de Sarbatori: curatenie, cumparaturi, pregatiri pentru mesele festive si la final prea putin timp pentru ele insele, pentru a se relaxa, pentru a se face frumoase. Totusi, pe nicio doamna Revelionul nu ar trebui sa o prinda franta de oboseala, incercanata, nearanjata. E vorba de starea de bine pe care ti-o da un look atractiv sau privirile admirative ale celorlalti, e vorba de o rasplata pe care ti-o acorzi singura, e vorba si de cum intri in noul an (pentru ca asa cum esti in noapta dintre ani, asa vei fi si in anul nou ce vine).

Odihna
Pentru a fi frumoasa in noaptea dintre ani, in primul rand trebuie sa fii odihnita. Oricat de performante ar fi cremele, fondurile de ten sau rimelurile pentru care optezi, prospetimea, voia buna, relaxarea pe care ti-o da starea de odihna nu pot fi inlocuite. Ele se vad in privire, se vad in atitudine, in postura corpului. Prin urmare, organizeaza-ti programul de asa masura incat sarbatorile sa nu te prinda stoarsa de energie. Inaintea petrecerii de Craciun si Revelion, ia-ti un ragaz si trage un pui de somn.

Epilarea
Nu lasa pe ultima clipa etapa epilarii. Fie ca optezi pentru o viziata la salon, fie ca te epilezi singura acasa, este bine sa faci lucrul asta din timp. Si asta nu doar pentru a evita supraaglomerarea care exista intotdeauna inaintea unei petreceri dar si pentru a nu te trezi cu iritatii pe maini sau picioare exact cand ti-e lumea mai draga. Nu uita sa exfoliezi pielea inainte de epilare si nici de hidratare dupa.

Rasfatul picioarelor
Pedichiura cu siguranta o poti executa cu cel putin o zi inaintea petrecerii. Insa nu doar de unghiile de la picioare trebuie sa ai grija. Prin urmare, vei avea nevoie de cateva minute in care sa iti relaxezi picioarele in apa calda. Dupa care, vei acorda atentia cuvenita calcaielor. Cu o piatra ponce sau cu o pila speciala curate bine calcaiele, insa numai dupa ce aceasta s-au inmuiat suficient. Astfel, vei indeparta celulele moarte, stimuland regenerarea pielii. Continua cu aplicarea unei crème exfoliante pe intreaga laba a piciorului. Dupa clatire, sterge bine picioare si aplica apoi o crème hidratanta grasa inclusiv pe calcaie. Inainte de aplicarea ojei pe unghii, acorda putina atentie si cuticulelor pe care le vei masa usor cu putin ulei dupa care le vei impinge la fel de usor spre baza cu un betisor special (nu este indicat sa le tai). Abia la final, aplica pe unghii oja, in doua straturi, neuitand sa aplici atat la inceput cat si la final cate un rand de lac incolor cu rol de protectie.

Ingrijirea si aranjarea parului    
Daca ai ales sa iti vopsesti singura parul, opteaza pentru o vopsea cu actiune rapida. Nu va dura decat cateva minute pentru a obtine culoarea/nuanta dorita. Ingrijirea parului nu trebuie lasata nici ea pe ultimul moment. O masca speciala de par, sau chiar uleiul de masline cu care iti vei masa scalpul si parul nu trebuie sa lipseasca din pregatirile pentru sarbatori, mai ales in anotimpul rece. Parul va fi hranit, hidratat, astfel aspectul sau matasos, sclipitor va fi garantat. De aranjarea lui vei avea grija insa cu doar cateva ore inainte de petrecerea de Revelion. Daca ai trecut pe la coafor in ultimul tau, parul tau va fi mai usor de aranjat. Cu placa, ondulatorul sau cu ajutorul unor bigudiuri intinde-ti parul sau onduleaza-l. Nu uita sa aplici un spray protector pe par daca alegi varianta placii. Daca optezi pentru bigudiuri, dupa ce ti-ai spalat parul, aplica putina spuma pentru coafare, apoi, pe parul uscat aplica bugudiurile (pentru un efect mai bun, bigudiurile calde sunt cele mai bune). Cand iti dai jos bigudiurile, nu folosi pieptanul, ci trece-ti usor degetele rasfirate prin par, apoi pulverizeaza fixativ. Iti poti lasa parul liber sau iti poti aranja o coafura adaptata petrecerii la care mergi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu