Subscribe:

vineri, 9 decembrie 2011

Cum sa iti ingrijesti pielea si parul in timpul iernii


Cand vine vorba de frumusete, anotimpul rece impune masuri suplimentare de ingrijire. Si asta pentru ca pielea si parul reactioneaza in mod vizibil la schimbarile vremii. Parul si pielea au nevoie de o atentie diferita in timpul iernii. Nu te gandi insa ca e vorba de reguli sau masuri greu de pus in aplicare. In fond, masurile pe care vremea rece le reclama au un singur scop: sa protejeze pielea si parul de agresiunea factorilor de mediu, frig, vant, incalzire artificiala.

Ingrijirea pielii in timpul iernii
In ceea ce priveste tenul, si in anotimpul rece se mentin regulile elementare ale frumusetii: demachiere in fiecare dimineata si seara (chiar daca nu ai fost machiata in prealabil), aplicarea unei crème hidratante pe timp de zi, respectiv, a unei crème de noapte, periodic- aplicarea unui tratament cosmetic/masca faciala, exfoliere.
Pentru lunile de iarna nu trebuie sa faci exceptie de la aceste reguli. Ceea ce trebuie sa stii insa este ca locul cremelor cu o textura usoara folosite in timpul verii va fi luat de crème puternic hidratante, ceva mai grase. Regula ramane valabila atat pentru ten cat si pentru gat si restul corpului. Acestea vor hrani pielea si ii vor pastra umiditatea. Pentru o hidratare maxima, aplica-le dupa fiecare dus/baie. Insista asupra coatelor si a genunchilor, zone mult mai expuse deshidratarii. Sfat: aplica crema/lotiunea pe pielea umeda, cand porii sunt deschisi si astfel crema, lotiunea sunt mai bine absorbite de piele. Daca ai o piele sensibila, alege produse dermato-cosmetice sau produse ceva mai blande. Iti recomand  crema cu ulei de masline sau catina. Nu uita mainile. Chiar daca porti manusi, crema este necesara, ea asigurand protectie si elasticitate pielii.
Exolierea este de asemenea obligatorie chiar si in anotimpul rece, mai ales cand este ne referim la zonele mai dificile precum coatele, genunchii sau calcaiele. Aplica saptamanal un produs de exfoliere atat pe zona fetei si a gatului cat si pe  intregul corp.

Pentru ten, mastile hidratante sunt la fel de recomandate (o data pe saptamana). Cumparate din comert sau preparate chiar in casa. Idei: cateva lingurite de dovleac crud dat pe razatoare, albus de ou batut, putina zeama de lamaie. Sau, un ou amestecat cu putin ulei de masline. Sau cateva lingurite de iaurt amestecate cu miere si o banana pasata bine.
Extrem de sensibila este zona ochilor. Prin urmare, atentie, nu uita sa aplici conturul de ochi atat dimineata cat si seara.
Cat despre fondul de ten, da, este recomandat, el aparand tenul de agresiunea frigului si a vantului. Atentie! Alege fondul de ten cremos, nu cel pudra. Pentru buze sunt recomandate glossurile hidratante. Nici cuticulele nu trebuie uitate. Daca nu ai un ulei special de cuticule, le poti masa cu ulei de masline.

In privinta dusurilor, desi frigul de afara te-ar putea convinge sa le faci cat mai fierbinti si mai lungi, frumusetea pielii tale nu este de aceeasi parere. Si asta din cauza umiditatii, mult mai bine retinuta de piele in cazul unui dus ceva mai rece si deloc lung. In privinta gelului de dus si a sapunului, opteaza pentru o varianta cat mai hidratanta.

Ingrijirea parului in timpul iernii
In timpul iernii, parul se usuca, isi pierde din stralucire. Temperaturile scazute, trecerile bruste de la temperatura rece de afara la cele dintr-o camera incalzita, dar si vantul rece, uscat devin motive pentru aplicarea unor masuri speciale parului tau.
In primul rand, este indicat ca folosirea foenului, a placii, sa se faca (mult) mai rar (la temperaturi mai mici, intotdeauna aplicand inainte un spray special protector). Spalarea parului cu apa fierbinte nu este o idee tocmai buna pentru ca aceasta va usca si mai mult parul. De altfel, nici sa iesi cu parul umed afara nu e chiar ok, parul devenind mai fragil, deteriorandu-se mult mai repede. O idee buna insa ar fi sa iti protejezi parul cu o caciula, sapca, gluga. Dupa fiecare spalare, foloseste balsam (aplicat pe parul umed, lasat cateva minute, clatit). Tratamentul intensiv de hidratare aplicat saptamanal (ti-l recomand pe cel cu ulei de masline, ieftin si eficient) este indicat mai mult ca oricand in anotimpul rece.

Ai grija si la alimentatie. Aceasta este esentiala in pastrarea unei pieli hidratate, catifelate chiar si in timpul iernii precum si a unui par matasos. Pestele gras, nucile, migdalele, semintele de in, soia, fasolea trebuie incluse in mod obligatoriu in alimentatia ta din aceasta perioada daca iti doresti o piele frumoasa si un par atragator.

Tu cum iti ingrijesti pielea si parul in iarna asta?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu