Subscribe:

vineri, 16 decembrie 2011

Remedii pentru nas infundat


Racelile, gripa, atat de frecvente in timpul iernii, vin insotite de infundarea nasului. Mucoasa nazala se inflameaza astfel incat aerul nu mai intra prin nari, prin urmare nu vei mai putea respira atat de bine. De asemenea, pot aparea dureri la nivelul sinusurilor, dureri de cap, febra, tuse. Pe de o parte, picaturile nazale nu sunt intotdeauna suficiente, pe de alta, folosirea acestora in exces este contraindicata. Alternativa exista. Remedii pentru nasul infundat, despre asta iti propun sa vorbim astazi.

Apa sarata, zeama de lamaie
Senzatia nu este una confortabila, insa rezultatul este unul pozitiv. In fiecare nara se pun cateva picaturi dintr-un amestec realizat din doua linguri de apa calduta si un varf de cutit de sare marina. Mai simplu, iti poti procura de la farmacii picaturi de nas cu ser fiziolog sau picaturi saline pentru nas. Si tot pentru a desfunda nasul, poti aplica in fiecare nara cateva picaturi de zeama de lamaie.

Baie de abur, uleiuri volatile
Inhalatiile cu abur cald te pot ajuta sa respiri mai bine. Intr-un vas cu apa fiarta adaugi cateva picaturi de ulei de eucalipt (3-5 sunt suficiente) sau de ulei de menta, coada soricelului sau, mai simplu, de alcool mentolat ori suc de grapefruit. Dupa care te apleci cu fata deasupra vasului, acoperindu-ti capul cu un prosop, si inhalezi aburii emanati. Daca preferi, poti lua cele 3-5 picaturi de ulei pe o bucatica de paine sau poti bea trei cani de infuzie de menta in fiecare zi. Daca nu suporti fierbinteala aburilor, poti incerca sa inspiri de cateva ori vaporii emanati de uleiul de menta, eucalipt, coada soricelului sau alcool mentolat dupa ce ai pus cateva picaturi din acesta pe o bucatica de panza.

Ceaiuri si supe calde, ghimbir, usturoi, alimente iuti sau condimentate         
In ajutorul nasului infundat, nu uita sa consumi ceaiuri si supe calde dar si ghimbir si usturoi. Poti incerca si un amestec din zeama de lamaie, busuioc, miere si suc de ghimbir. De mare ajutor este si consumul de alimente iuti sau condimentate. Acestea sunt considerate decongestionante nazale. Fireste, excesul este contraindicat si asta pentru ca pot fi iritante.       

Creionul nazal
Clasicul creion nazal nu trebuie sa iti lipseasca in zilele in care respiratia iti face probleme. Uleiurile esentiale ii garanteaza efectul.

Hidratarea, umiditatea
Nu uita sa asiguri camerei in care stai umiditatea necesara. O poti face cu ajutorul unui umidificator, sau, mai simplu, cu ajutorul unui vas cu apa pe care sa il asezi pe calorifer. Hidratarea este esentiala in aceasta perioada. Ca si umiditatea camerei de care ti-am pomenit mai devreme, aceasta ajuta la fluidificarea secretiilor nazale.

Presopunctura      
Si tot pentru nasul infundat, mai poti incerca si un simplu exercitiu de presopunctura. Nu va trebui decat sa apesi cu degetul aratator pe toata suprafata laterala a nasului apoi la baza acestuia. Mai exista un punct care, masat, iti va oferi o respiratie mai usoara. Traseaza imaginar o linie dreapta care, pornind de la baza nasului si mergand in sus, va imparti fruntea in doua. Punctul care trebuie masat se afla putin mai sus de cel unde incepe sa creasca parul, mai exact, acolo unde, apasand usor, vei simti o usoara adancitura.

Remedii homeopate    
In functie de cauze dar si alte particularitati, nasul infundat se poate bucura si de remedii homeopate recomandate insa de catre medic.

Tu ce remedii pentru nas infundat ai?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu